Spanielcamp 2025
Også i år er vi klar med Spanielcamp!
3 dage med fuld fokus på dig og din spaniel.
Kort om Spanielcamp:
Hvor: Blakhøjvej 12, 8381 Tilst (Borum)
Hvornår: 1, 2, 3 august 2025
Hvem: Alle kan deltage uanset niveau.
Om du er inkarneret markprøvedeltager med adskillige præmieringer bag dig, uddannet instruktør eller adfærdsbehandler, erfaren jæger og hundeejer eller helt ny spanielejer garanterer vi for, at du får noget med hjem.
Vi har sågar plads til dig der står med udfordringer du måske har svært at løse eller hvor tidligere forsøg ikke er lykkes.
Hvis du er åben overfor (måske) nye metoder, ønsker at være social med ligesindede og kunne tænke dig at gå helt i hundene i 3 dage så er du meget velkommen.

Praktisk oplysninger
Campen foregår fra fredag d. 1 august til og med søndag d. 3 august.
Du overnatter i eget medbragt telt, campingvogn, autocamper, eller lignende.
Ønsker du ikke at overnatte på Blakhøj har du mulighed for at kontakte Nilles Kro eller Sabro Kro. Begge er tæt på og tillader hunde. Du står selv for kontakt hertil samt afregning.
Inkluderet i campen er middagsmad samt aftensmad fredag, morgen-, middags-, samt aftensmad lørdag. Morgen- samt middagsmad søndag.
Der sælges øl og vand til favorable priser. Egne drikkevarer må gerne medbringes.
Bemærk, vi kan desværre ikke tilbyde køle- fryseplads til hverken drikkevarer, godbidder eller andet.
Der opstilles bad- og toiletvogn til fri afbenyttelse.
Er du i tvivl om Spanielcamp er noget for dig?
Læs et par udtalelser fra tidligere deltagere her:
Nedtælling til Spanielcamp 2025:
Hvem kan deltage?
På SpanielCamp (og Blakhøj generelt) har vi deltagere med forskellige baggrunde og erfaring.
Fra helt nye spanielejere der står med deres første hvalp til erfarne og markprøvepræmierede hunde.
Din baggrund, erfaring samt hvilken spaniel du står med er ikke afgørende. Her møder vi hver hund og ejer på det niveau de er og med de eventuelle udfordringer der måtte være. Vi tilpasser undervisningen individuelt (også på SpanielCamp) og sørger for, at du bliver mødt på en måde, der passer til dig og din hunds behov.
Vores mål er at skabe et trygt og motiverende læringsmiljø, hvor du kan udvikle dig sammen med din spaniel.
På SpanielCamp vil du opleve en kombination af teori og praktisk træning, hvor vi fokuserer på at styrke samarbejdet mellem hund og fører. Vi vægter positive træningsmetoder og skræddersyr øvelserne, så de passer til netop jeres niveau og ambitioner.
Uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil du få konkrete værktøjer og brugbar feedback, så du og din hund kan tage jeres træning til næste niveau. Vores undervisere er engagerede og brænder for at hjælpe dig med at få det bedste ud af din spaniel – både på træningspladsen, i hverdagen samt på jagterne.
Vi glæder os til at byde dig velkommen på SpanielCamp!
Tilmelding er åbent!
Du har mulighed for at dele betalingen op eller at betale beløbet på én gang.
Tilmeldes der inden 1 maj, kan betalingen deles op i 3 rater, tilmeldes der efter 1 maj men inden 30 juni kan betalingen deles op i 2 rater og slutteligt afregnes hele beløbet på én gang såfremt der tilmeldes efter d. 1 juli.
Valget er dit og du vælger selv ved tilmelding hvad der passer netop dig bedst.

Sponsorer
Instruktører
Camilla Lennert Guldbæk
På Spanielcamp i år kommer Camilla Lennert Guldbæk og fortæller os om at løbe med spaniels.
Camilla er Danmarksmester og blev desuden bedste danske senior kvinde i canicross til VM med hendes Ft springer spaniel Louie sidste år. Hun løber til daglig i K9🐾Runners Mariager.
Det at løbe med hunden er blevet mere og mere populært, hvadenten det hedder Canicross, K9 Biathlon eller blot at tage løbesko på og hunden med.
Til Spanielcamp vil Camilla fortælle om det at løbe med en spaniel, hvordan man kommer i gang, hvilket udstyr man skal bruge o.m.a.
Derudover har vi bygget en bane så alle deltagere kan få lov at prøve en rigtig K9Biathlon bane med forhindringer, mudder, vand og forhåbenligt masser af grin og glade deltagere.
Der kræves hverken forudgående kendskab til sporten, ligesom du heller ikke behøver være i form for at deltage.
Vi sørger for hjælpende poster undervejs og har selvfølgelig tlf.nr. 112 kodet ind på speed dial.

Christian Hembo
Efter en hæsblæsende oplevelse står Christian Hembo klar med udstrækningsøvelser til både hund og fører.
Herudover vil han, på vanlig vis, med både stor viden og en humoristisk sans, hjælpe os med vigtigheden af at bygge en ordenlig form på hunden (og måske også os selv) inden jagtsæsonen, løbeturen eller hvad vi end bruger vores spaniels til.
Christian er stifter og ejer af Magtor, som bla. tilbyder fysioterapi og genoptræning, kiropraktik, laserterapi, kranio sakral terapi samt (genop-)træning i waterwalker til vores hunde.
Klienterne tæller alt fra professionelle politi- og narkohunde, til jagthunde, lydighedshunde og familiehunden.
Christian er bla. uddannet i USA og Holland og er du kursist på Blakhøj er du højst sandsynligt stødt på ham her eller har som minimum hørt hans navn.
Fun fact: Christian arbejdede tidligere i metalindustrien og har været en habil skytte med en salonriffel i hænderne på Team Danmark.
I dag bruges en del af fritiden på at producere gin under navnet Matrikel 5L.

Jan Østergaard
Jan er et velkendt ansigt på Blakhøj hvor vi flere gange har haft fornøjelsen af ham, ligesom han siden start, har været fast inventar på Spanielcamp.
Uddannet ved Canis i Norge er Jan (rigtig) skarp på positive træningsmetoder og også en super formidler. Med et roligt overblik og en udpræget tålmodighed, vejleder og guider Jan hundeførerne til at opnå en forståelse og værktøjer at arbejde videre med mod målet.
Jan brænder for det vi i jagtverdenen nok vil kalde grunddressur, men som reelt dækker over det at have en samarbejdede hund, der har fået de ting vi forlanger ordenligt indlært, på en positiv og forståelig måde.
Et øgenavn som stadig hænger ved, er Mr. Bakgear. Og det er faktisk ikke fordi Jans tidligere elitehund Basso kunne bakke langt og meget, men fordi Jan er nok en af de bedste vi har herhjemme til baglænskædning.
På Spanielcamp i år, vil Jan koncentrere sig om at hjælpe deltagerne med at træne under forstyrrelser med fokus på belønningskvalitet og kriteriesætning.

AnneMette Vendelbo
At beskrive sig selv er ikke altid det letteste, men udover den information der er om mig her på websitet, så kan jeg fortælle at jeg købte Blakhøj med det formål at kunne hjælpe hunde og ejere.
Mit ønske med Spanielcamp var og er, at opbygge et fællesskab, et mødested og et “safe spot” at lære, udvikle sig og ikke mindst hygge sig, uanset hvilken erfaring man har, hvilken baggrund man har og hvem man kender.
Fællesnævneren er og skal altid være vores fælles interesse i og kærlighed til vores spaniels.
På Spanielcamp i år vil jeg koncentrere mig om stopsignalet. Fra indlæringen til det færdige stop på levende vildt, opbygningen, stressregulering, belønningen, kriteriesætningen og alt det rundt om der spiller ind, når vi har med levende væsner at gøre.
Min undervisningsform er kontant, men humoristisk og er du interesseret i at lære, at sparre og at behandle andre ordenligt, så vil jeg gå rigtig langt for at du får en god og lærerig oplevelse her på Blakhøj.

Foreløbigt program
Fredag d. 1 august
Indtjekning, anvisninger samt velkomst kl. 9.00
Om formiddagen afholder Camilla Lennert Guldbæk en intro til det at løbe med hund, om forskellen på de forskellige løb, opstart samt fællesskabet i løbeklubben.
Herefter er der arrangeret en K9Biathlon bane på Blakhøj som deltagerne, under Camilla´s vejledning prøver.
Om eftermiddagen kommer Christian Hembo og hjælper med udstrækning af både hunde og mennesker og hjælper med tips til at minimere skader på hundene ifb. løbeaktiviteter.
Vi afholder frokost ca. midt på dagen, ligesom der vil være forfriskninger rundt på K9Biathlon banen.
Når vi har fået nok, måske været i bad (!), indtages aftensmaden hvorefter der vil være tid til socialt samvær, inddeling af hold samt hygge.
Lørdag d. 2 august
Morgenmaden serveres mellem kl. 8.00 og 9.00.
Herefter starter træningen hos de pågældende instruktører i de hold man er opdelt efter.
Vi afbryder træningen ca. midt på dagen for frokost, hvorefter træningen fortsætter.
Aftensmaden indtages samlet og der er arrangeret fælles aktivitet om aftenen.
Du skal påregne at der ved begge instruktører vil forekomme teori og at instruktørerne opdeler holdene efter eget skøn og samtale med deltagerne.
Søndag d. 3 august
Morgenmaden serveres igen mellem kl. 8.00 og 9.00.
Herefter starter træningen hos de pågældende instruktører i de hold man er opdelt efter.
Igen afbryder vi træningen ca. midt på dagen for frokost, hvorefter træningen fortsætter.
Vi påregner fælles afslutning ca. kl. 17.00 hvor vi takker af, pakker sammen og forhåbenligt siger På Gensyn.
På Blakhøj har vi faciliteterne til både at være inde og ude under teorien, men du må forvente at alt træning foregår udendørs. Under teorien kan det være en god ide at medbringe notesblok og kuglepen. Til træningssessionerne er en stol samt praktisk påklædning en rigtig god ide.